taza sonriente

Quantes vegades has somrigut avui? Un somriure és una expressió facial, però és molt més, és un petit gest que té grans conseqüències. Perquè somriure ens fa més feliços, i també ens fa més sans.

Ens fa més feliços

Per començar, somriure té un efecte positiu sobre l’estat d’ànim. Els músculs involucrats envien informació propioceptiva al cervell que provoca una resposta hormonal (somriure genera endorfines) i emocional que ens fa sentir benestar i felicitat. 

Però no només té un efecte positiu en nosaltres sinó que també el té en les persones que ens envolten. El somriure és contagiós, i la persona que el rep experimenta una sensació de confort i benestar.

Ens fa més sans

Amb el gest de somriure activem més o menys 400 músculs del nostre cos. En paral·lel el nostre cos produeix, essencialment, quatre substàncies: endorfines, dopamina, serotonina i neuropèptids. Aquestes substàncies generen, de manera natural, una sensació analgèsica, disminueixen la freqüència cardíaca i la pressió arterial, contraresten els efectes de les hormones responsables de l’estrès i ens ajuden a descansar.

No sorprèn, doncs, que fins i tot hi hagi estudis que relacionen el fet de somriure amb tenir una vida més llarga.

Què podem fer per somriure més?

Els nens somriuen uns 400 cops al dia, els adults uns 20. Amb el pas dels anys sembla que oblidem que hi ha moltes coses que ens fan somriure. Però només cal que recordem com ens fa sentir…

  • … estar amb persones que estimem
  • … una abraçada
  • … fer coses que ens senten bé (moure’ns, menjar coses saboroses, un bany relaxant)
  • … saltar i ballar
  • … el contacte amb la natura
  • … els nens i els animals
  • … ajudar els altres
  • … la música
  • … la quiropràctica

Somriu amb la quiropràctica

No sabies que la quiropràctica et fa somriure més? La quiropràctica t’ajuda a integrar l’estrès (físic, químic i emocional), incrementa la flexibilitat del teu sistema i la teva capacitat d’adaptació. T’ajuda a relaxar-te. Et connecta amb tu mateix i et fa sentir més a gust amb qui ets i amb la teva vida. Et fa somriure.

No ho oblidis, somriure és una manera simple, fàcil i meravellosa de potenciar la nostra salut. No deixis passar l’oportunitat de somriure!

* Hi ha moments difícils en què costa somriure. No et sentis malament o culpable si avui no pots fer-ho, però no deixis d’intentar-ho. Si fa temps que no ho aconsegueixes, potser és un bon moment per buscar ajuda.